Avoimet pestit

Haluatko olla mukana toteuttamassa ikimuistoista partioleiriä 15 000 osallistujalle? Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Mestaripestiin Kajolle

Vuosi 2022 tuntuu ehkä vielä kaukaiselta, mutta äkkiä se sieltä kuitenkin tulee. Tekijöiden avainpaikat Kajon tekemiseen ovat haettavissa nyt 11.1.–24.1.2021. Haku tapahtuu varsinaisesti Kuksan kautta ja kaikki pestit ovat haun ajan esillä SP:n Avoimet pestit -sivuilla.

Koska pestejä on auki satakunta, olemme alle listanneet kaikki nyt auki olevat pestit ja niistä muutaman virkkeen kuvaukset. Tarkemmat tiedot löytyvät varsinaisesta hakuilmoituksesta. Pudotusvalikoista löytyvät kunkin osa-alueen pestit erikseen listattuina ja kuvattuina. Pestinimikkeen perässä on vielä tieto, mihin ryhmään peti organisaatiossa sijoittuu sekä montako mestaria on haussa.

Kannattaa poimia tuosta alta kiinnostavimmat pestit ja sen jälkeen tutustua niihin tarkemmin SP:n sivuilla. Useampaakin pestiä voi hakea! Pestit pyritään täyttämään helmikuun 2021 aikana.

ELÄMYKSEN PESTIT

Arkkitehtimestari / Leirikokemus (1)

Arkkitehtimestari johtaa leirialueen rakenteiden ja rakentamisen suunnittelua. Hänen vastuullaan ovat leirille tehtävä rakenteet ja rakennelmat.

Bilemestari / Yhteisohjelmat (1)

Bilemestari vastaa leirin isojen iltabileiden ohjelmasta ja toteutuksesta, sekä päälavalla toteutettavista muiden kuin yhteisohjelmien tapahtumista kuten esimerkiksi ikäkausidiskoista.

Brändimestari / Leirikokemus (1)

Brändimestari vastaa Kajon brändistä. Brändimestari laatii brand bookin, jossa määritellään Kajon ulkoasu, tunnelma ja tyyli yhteistyössä ilmemestarin kanssa.

Ilmemestari / Viestintä ja markkinointi (1)

Ilmemestarin vastuulla on Kajon visuaalisen ilmeen toteutus, valvonta ja variointi sekä visuaalista ilmettä noudattavien materiaalien suunnittelu ja toteutus, eli se, millaisena leiri näyttäytyy osallistujille, heidän läheisilleen, partion tukijoille ja suurelle yleisölle.

Johtajakahvilamestari / Myynti (2)

Johtajakahvilamestaripari vastaa johtajakahvilan suunnittelusta, ohjelmasta, rakentamisesta, pestaamisesta ja johtamisesta.

Kaavamestari / Leirikokemus (1)

Kaavamestarit vastaavat leirialueen kaavaprosessista sekä kaavan laatimisesta.

Kahvilamestari / Myynti (3)

Kahvilamestari vastaa kahvilansa suunnitellusta, ohjelmasta, rakentamisesta, pestaamisesta ja johtamisesta.

Kioskimestari / Myynti (1)

Kioskimestari vastaa jäätelökioskien suunnittelusta, rakentamisesta, pestaamisesta ja johtamisesta.

Kuvausmestari / Viestintä ja markkinointi (1)

Kuvausmestari vastaa still- ja videokuvauksen koordinoinnista leirillä ja sitä ennen, kuvamateriaalin käsittelyn koordinoinnista, kuvamateriaalien tuottamisesta Kajon eri osa-alueille tilausperiaatteella, kuvapankin suunnittelusta ja toteutuksesta, kuva- ja videokuvamarkkinoinnista ennen leiriä sekä post-video ja kuvakoosteista leirin jälkeen.

Lavamestari / Yhteisohjelmat (1)

Lavatekniikkamestari johtaa lavastuksen, tarpeiston, back-stagen sekä lavaturvallisuuden kokonaisuuksia. vastaa yhteisohjelmien infran eli lavan ja esiintymispaikkojen rakentumisesta sekä siitä millaisia lavasteita lavalla on ja mitä lavan takana tapahtuu.

Lavatekniikkamestari / Yhteisohjelmat (2)

Lavatekniikkamestari johtaa valo-, ääni- ja lavan livekuvaamisen ja screen-toteutuksen kokonaisuutta. Lavatekniikkamestari vastaa yhteisohjelmien lavateknisestä toteutuksesta ja niiden rakentumisesta sekä siitä, missä valossa yhteiset ohjelmat näyttäytyvät ja kuinka kauas ne kuuluvat.

Leirituotemestari / Leirikokemus (1)

Leirituotemestari suunnittelee ja johtaa leirituoteprosessin ideasta leiriläisen käteen. Leirituotemestari vastaa myytävän materiaalin ilmeestä, tyylistä ja vastuullisuudesta sekä leirituotteiden valikoimasta yhteistyössä valikoimamestarin kanssa.

Maisemasuunnittelumestari / Leirikokemus (1)

Maisemasuunnittelumestari vastaa leirialueen ilmeestä, kokoontumis- ja levähdyspaikkojen ilmeestä, valaistuksesta sekä kyltityksestä. Lisäksi hänen vastuullaan on leirialueen luonto- ja suojeluarvojen ottaminen huomioon leirialueen maankäytössä.

Mediasuhteiden mestari / Viestintä ja markkinointi (1)

Mediasuhteiden mestarin vastuulla on Kajon materiaalien tuottaminen partion eri medioihin, Kajon näkyvyys medioissa ennen leiriä ja sen aikana, ulkoisen viestinnän ”contact point” sekä medialle suunnatut tilaisuudet ja kierrokset leirin aikana.

Muotoilumestari / Leirikokemus (1)

Muotoilumestari vastaa Kajon pienempien osasten, sisustusten ja tilataideteosten suunnittelusta.

Myymälämestari / Myynti (1)

Myymälämestari vastaa leirimyymälän suunnitellusta, rakentamisesta, pestaamisesta ja johtamisesta.

Myyntianalytiikkamestari / Myynti (1)

Myyntianalytiikkamestari johtaa myynnin ennustamista ja tukee toiminnallaan myynnin tilausten onnistumista.

Myyntimestari / Myynti (1)

Myyntimestari vastaa maksupäätteiden ja kassojen hankinnasta sekä muiden myynnin mestareiden tukemisesta. Myyntimestari johtaa myyntiorganisaation kouluttamista ja perehdyttämisestä.

Nettimestari / Viestintä ja markkinointi (2)

Nettimestarien vastuulla on Kajon verkkosivujen rakenteen suunnittelu ja toteutus sekä sivuston ylläpito. Verkkosivuilla tulee huomioida niiden saavutettavuus sekä eri kielivariaatiot.

PR-mestari / Viestintä ja markkinointi (1)

Kajon PR-mestari vastaa yhdessä johtamansa PR-tiimin kanssa suurleirin ennakkomarkkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta sekä leirinaikaisten tapahtumien markkinoinnista.

Somemestari / Viestintä ja markkinointi (2)

Somemestarien vastuulla on rekrytoida ja kouluttaa Kajon eri sometiimien kympit, suunnitella tiimien rakenne, mahdollinen tiimien välinen rotaatio sekä huolehtia, että Kajon someviestintä on monipulista ja useita kohderyhmiä kiinnostavaa.

Valikoimamestari, leirituotteet / Myynti (1)

Leirituotteiden valikoimamestari johtaa leirituotteiden valikoimasuunnittelua, vastaa yhteydenpidosta tavarantoimittajiin sekä tuotteiden kilpailuttamisesta.

Valikoimamestari, syötävät / Myynti (1)

Valikoimamestari johtaa syötävien tuotteiden valikoimasuunnittelua, vastaa yhteydenpidosta tavarantoimittajiin sekä tuotteiden kilpailuttamisesta. Valikoimamestari johtaa syötävien tuotteiden hankintaa ja myynnin varastoa leirin aikana.

Viestintämestari / Viestintä ja markkinointi (1)

Viestintämestarin vastuulla on Kajon osallistujille suunnattu viestintä ja tekijäviestintä. Näitä ovat mm. leirikirjeet, leiriaplikaation sisältö ja Kajon tekijöiden tiedotuslehti.

Visualistimestari / Yhteisohjelmat (1)

Visualistimestari vastaa yhteisohjelmien puvustuksesta, maskeerauksesta sekä kampauksista.

KASVATUKSEN PESTIT

”Kehittä-MÖ” -mestari / Kehittämö (1)

”Kehittä-MÖ” –mestarin vastuulla on Kehittä-MÖ -alueen suunnittelu ja koordinointi.

Ikäkausikokemusmestari / Ikäkausikokemus (3)

Ikäkausikokemusmestari tukee partiokasvatuksen toteutumista Kajon eri osa-alueilla kaikkien kolmen kohdeikäkauden osalta.

Kohtaamistyön mestari / Kehittämö (1)

Kohtaamistyön mestarin vastuulla on kohtaavan vapaa-ajan suunnittelu ja koordinointi Kajolla.

Luotsausmestari / Kehittämö (2)

Luotsausmestarin vastuulla on Kajon luotsaamisen koordinointi, luotsien tuki ja koulutus.

Osaamismestari / Kehittämö (1)

Osaamismestarin vastuulla on osaamisen tunnistamisen kehittäminen ja koordinointi Kajolla.

Pop-up-ohjelman henkimestari / Pop-up (2)

Pop-up ohjelman henkimestari vastaa pop-up-ohjelman katsomuskasvatuksellisten aktiviteettien suunnittelusta ja koordinoinnista.

Pop-up-ohjelman hupimestari / Pop-up (2)

Pop-up-ohjelman hupimestari vastaa pop-up-ohjelman luovien ja elämyksellisten aktiviteettien suunnittelusta ja koordinoinnista.

Pop-up-ohjelman hyppymestari / Pop-up (2)

Pop-up-ohjelman hyppymestari vastaa pop-up-ohjelman liikunnallisten aktiviteettien suunnittelusta ja koordinoinnista.

Vaeltajaluotsi / Kehittämö (2)

Vaeltajaluotsin vastuulla onKajon toteutukseen varhaisessa vaiheessa mukaan tulevien vaeltajien luotsaaminen sekä vaeltajaluotsausmallin kehittäminen leirille.

Ohjelmalaaksomestari Action-laaksoon (5)

Kajon action-laakso on täynnä toimintaa! Miltä kuulostaisi veistoskilpailu, jamesbondmaiset stuntit tai puunlatvakiipeily? Lähtisitkö pelaamaan nälkäpeliä tai selviytyjäksi naparetkelle? Nämä ja paljon muuta jännittävää on action-laakson idealistalla. Vaikka laakso on nimeltään kuin aktiivista hikiliikuntaa ja sykettä nostattavaa jännitysnäytelmää, on laaksossa actionia ihan jokaiselle. Ohjelma jakaantuu fyysisen puolen lisäksi aivonystyröitä kutkuttaviin pohdintatehtäviin. Tärkeää on, että leiriläinen saa yksin ja yhdessä haastaa itsensä oppimaan omista rajoistaan ja kokemaan ainutlaatuista toimintaa!

Ohjelmalaaksomestari Battle-laaksoon (5)

Battle-laaksossa kisaillaan, visaillaan ja väännetään melkein sadassa eri lajissa. Lajeista moni saa inspiraation telkkarin kisaohjelmista. Uskotko pärjääväsi Suurmestarina, Selviytyjänä vai Onnenpyörässä? Tärkeintä on yhteistyö, ja tietysti naapurivartion päihittäminen.

Ohjelmalaaksomestari Elämälaaksoon (5)

Elämä sai alkunsa 3,6 miljardia vuotta sitten, mutta miten olemme päätyneet siitä hetkestä nykyiseen? Minkälaisia ekosysteemeja maapallolla on ja miten ne toimivat? Entäpä mitä ne merkitsevät ihmiselle? Elämälaaksossa sukelletaan ekosysteemeihin, rakennetaan uusia elinympäristöjä ja pohditaan miten meidän elämämme kytkeytyy muiden eliöiden elämään. Tule siis ottamaan selvää miten ja miksi elämä toimii!

Ohjelmalaaksomestari Heureka-laaksoon (5)

Heureka-laaksossa tutkitaan, tarkastellaan ja oivalletaan! Laakso tarjoaa osallistujille elämyksiä arkipäivän ilmiöistä ja tieteellisistä teorioista – tämä laakso on teille, pähkähullut professorit ja Pelle Pelottomat!

Laaksossa opitaan kestävän kehityksen tavoitteista muun muassa kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja sekä vastuullista kuluttamista.

Ohjelmalaaksomestari Rauhalaaksoon (5)

Ihmisten välisessä toiminnassa tulee aika ajoin vastaan riitoja ja konflikteja, jotka pitäisi ratkaista mahdollisimman rauhanomaisin keinoin ilman sen suurempia myllerryksiä. Mitä on oikeudenmukaisuus? Miten kunnioittaa kaikkia?

Rauhalaaksossa seikkaillaan ja ratkotaan pulmia monenkirjavassa maailmassa! Salapoliisin elkein osallistujat pääsevät selvittämään tapahtumien kulkua ja sovittelemaan ristiriitoja. Mutta kuka onkaan kaiken takana? Se täytyy jokaisen selvittää itse.

Ohjelmalaaksomestari Tulevaisuuslaaksoon (5)

Tulevaisuuteen vaikuttaminen on taito, jota voi kehittää. Tulevaisuuslaakso kokoaa leiriläiset keskustelemaan ja kuvittelemaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Miltä näyttää maailma vuonna 2040? Millaista on elämäni 20 vuoden kuluttua – miten asun ja liikun, mitä syön ja missä olen töissä? Mitä ajattelen itsestäni ja maailmasta? Mikä on minulle tärkeää?

Tulevaisuuslaaksossa kehitetään partiolaisten tulevaisuustaitoja ja luodaan mahdollisuuksia kestävään tulevaisuuteen. Partion visiona on tarjota jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa. Mitä partiotaitoja ja vahvuuksia tarvitaan tulevaisuuden maailmassa? Tässä laaksossa tarvitaan rohkeutta kysyä, kyseenalaistaa ja kuvitella se, mikä ei vielä ei ole toteutunut. Partiolaiset ovat muutoksen tekijöitä!

OSALLISTUJIEN PESTIT

Alaleirimestari / Alaleirit (12)

Alaleirimestarin pestiin voi hakea yksin tai parin kanssa. Alaleirimestarit vastaavat alaleirien ja kylien toimivuudesta ja lippukuntien viihtyvyydestä, ja mm. suunnittelevat alaleirin konseptin ja valmennusmallin leirilippukuntien tukemiseen.

Esteettömän infran asiantuntija / Saavutettavuus (1)

Esteettömän infran asiantuntija vastaa siitä, että Kajo huomioi fyysisen esteettömyyden ja luo sellaisen infran, joka mahdollistaa esimerkiksi liikuntarajoitteisten osallistumisen. Asiantuntija vastaa myös fyysiseen esteettömyyteen liittyvistä yhteistyökumppanuuksista. 

Kielellisen saavutettavuuden mestari / Saavutettavuus (2)

Kielellisen saavutettavuuden mestari vastaa Kajon kieliversioiden käännöksistä, esteettömästä viestinnästä ja yleisesti saavutettavuuden viestinnällisenä ja kielellisenä kysymyksistä. Kielellisen saavutettavuuden mestari vastaa siitä, että Kajo on kielellisesti moninaisesti saavutettava suurleiri. 

KV-logistiikkamestari / Kansainvälisyys (1)

KV-logistiikamestari vastaa KV-osallistujien saapumisen ja lähtemisen suunnittelusta, KV-ryhmien sijoittelusta leirilippukuntiin sekä Home Hospitalityn kuljetusten koordinoinnista.

KV-ohjelmayhteistyömestari / Kansainvälisyys (2)

KV-ohjelmayhteistyömestari vastaa KV-orientoituneen ohjelman tukemisesta verkostoitumalla organisaatiossa ja jalkautumalla aktiviteettilaaksojen, iltaohjelmien ja muiden yhteisten aktiviteettien suunnittelutiimeihin.

KV-palvelumestari / Kansainvälisyys (2)

KV-palvelumestari vastaa informaation koonnista ja välittämisestä kv-osallistujille sekä monista muista kv-osallistujien informointiin liittyvistä palveluista vastaavista tehtävistä, kuten. ilmoittautumisen, viisumit, HOC-tapaamiset sekä yhteistyö organisaation infopisteiden kanssa.

KV-pestipalvelumestari / Kansainvälisyys (2)

KV-pestipalvelumestari vastaa leirillä pestissä toimivien KV-osallistujien tuesta sekä leiriorganisaatiossa toimivien pestiesimiesten neuvonnasta ja tuesta. Mestarin vastuulla on KV-pestiläisten työhyvinvoinnista huolehtiminen sekä tuki mahdollisissa ongelmatilanteissa.

KV-ystävyysmestari / Kansainvälisyys (2)

KV-ystävyysmestari vastaa Home Hospitalityn ja ystävyyslippukuntien koordinoinnista sekä suomalaisten ja ulkomaalaisten partiolaisten yhteistyön tukemisestä leirillä.

Moninaisuusmestari / Saavutettavuus (2)

Moninaisuusmestari vastaa siitä, että Kajo tulee olemaan mahdollisimman hyvä läpileikkaus suomalaisesta nuorisosta. Moninaisuusmestarin vastuualueeseen kuuluvat erilaiset katsomukseen liittyvät seikat, erilaiset arjen haasteet (esim. terveydelliset), sisut ja sukupuolisensitiivisyyteen liittyvät tarpeet. 

Osallistujapalvelumestari / Osallistujapalvelut (4)

Osallistujapalvelumestareita pestataan kaksi paria, joista toinen vastaa leiripalveluiden tuottamisesta (vanha leiritoimisto) yhteistyössä tiedonhallinnon kanssa, ja toinen alaleirien infopisteistä, jossa palvelut tuodaan osallistujan lähelle.

Saavutettavan partion mestari / Saavutettavuus (2)

Saavutettavan partion mestari vastaa siitä, että Kajo lisää partiolaisten ymmärrystä saavutettavuudesta. Lisäksi mestari vastaa siitä, että Kajo poistaa esteitä partion saavutettavuuden tieltä.

PALVELUN PESTIT

Digipalvelumestari / Tiedonhallinta (1)

Digipalvelumestari vastaa osallistujille suunnattujen digipalveluiden suunnittelu- ja koordinointityöstä sekä kilpailutuksista. Yksi merkittävimmistä Kajon digipalveluista on leiriapplikaatio. 

Ensihoitomestari / Turvallisuus (1)

Ensihoitomestari vastaa Kajolla leirisairaalan ulkopuolisesta lääkinnästä.  Vastuualueisiin kuuluvat ensihoito, kyläsairaanhoito (leirialueella kiertävät ensiauttajat) ja ensiapupisteet leirialueella. 

Erityisruokavaliomestari / Muonitus (1)

Erityisruokavaliomestari johtaa kahta erityisruokavaliokeittiötä, suunnittelee konseptin yhdessä päälliköiden kanssa, pestaa tarvittavan henkilökunnan, koeponnistaa valitun konseptin pienemmässä mittakaavassa.

Henkisen turvallisuuden mestari / Turvallisuus (1)

Henkisen turvallisuuden mestari on vastuussa leirisairaalassa toimivasta henkisen turvallisuuden tiimistä, joka luo koko leirin kattavan verkoston matalan kynnyksen keskustelu/ kohtaamispaikoista yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

ICT-mestari / Tekniikka (2)

ICT-mestarit vastaavat leirin tietoliikenteen toteuttamisesta. ICT-mestarin toimialaan kuuluvia teknologioita ovat nopea lähiverkko alueella, 5G ja radiopuhelimet organisaation tarpeisiin.

Järjestelmämestari / Tiedonhallinta (1)

Järjestelmämestari toimii leirin tekijöille suunnattujen järjestelmien ja digipalveluiden omistajana, valvoo järjestelmiä ja koordinoi järjestelmien suunnittelua, jotta ne palvelisivat mahdollisimman hyvin leirin kaikkia osa-alueita. 

Keittiömestari / Muonitus (8)

Keittiömestarit vastaavat keittiöiden toiminnasta ennen leiriä ja sen aikana. Yhdessä keittiömestarit miettivät keittiöiden ulkoasua, suunnittelevat ruokalistoja, kehittävät leirikeittiön toimintaa, muonittavat ja johtavat leirikeittiöitään.

Leiripalomestari / Turvallisuus (1)

Leiripalomestari vastaa Kajon leiripalokunnan suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä turvallisuuspäälliköiden kanssa ja hoitaa omalta osaltaan tarvittavaa viranomaisyhteistyötä.

Lääkinnän ICT-ekspertti / Turvallisuus (1)

Lääkinnnän ICT-ekspertin vastuulla on lääkinnän tietojärjestelmän hankinta, potilastietojen hallinnointi sekä järjestelmän käytön kouluttaminen lääkinnän tekijöille.

Muonituksen logistiikka- ja varastomestari / Muonitus (1)

Muonituksen logistiikka- ja varastomestari vastaa muonituksen logistiikasta ja varastosta suunnitellun konseptin mukaisesti.

Muonitushuoltomestari / Huolto (1)

Muonitushuoltomestarin vastuulla ovat muonituksen kuiva- ja kylmätäydennyksien sisäiset järjestelyt, käsienpesutapahtuman suunnittelu, ruokailu- ja ruoanjakopisteiden järjestelyt, tiskipisteiden ja ulkoruokailujen järjestelyjen suunnittelu ja ylläpidon valvonta.

Palvelukeskusmestari / Tiedonhallinta (1)

Palvelukeskusmestarin vastuulla on leirin palvelukeskuksen valmistelu ja toteutus. Palvelukeskuksen tehtävänä on tuottaa järjestelmä palvelutarpeiden kartoitukseen, palvelutilausten keräämisen ja niiden välittämiseen.

Purkuleirin muonitusmestari / Muonitus (1)

Purkuleirin muonitusmestari suunnittelee ja johtaa purkuleirin muonituksen järjestämisen.

Rakennusleirin muonitusmestari / Muonitus (1)

Rakennusleirin muonitusmestari suunnittelee ja johtaa rakennusleirin ja harjakaisten muonituksen.

Rakennuttajamestari / Tekniikka (2)

Rakennuttajamestarit vastaavat osa-alueiden tilaamien kokonaisuuksien toteuttamisesta. Lisäksi he kääntävät suunnitelmat rakennusalan kielelle ja muotoilevat teknistaloudellisesti toteuttamiskelpoisia palvelutarjouksia tilaajille.

Rakentajamestari / Tekniikka (3)

Rakentajamestarit vastaavat leirin rakennelmien toteutuksesta.

Sairaalamestari / Turvallisuus (2)

Sairaalamestareiksi haetaan leirisairaalan vastaava lääkäriä ja leirisairaalan vastaava hoitajaa. Sairaalamestarit vastaavat leirisairaalan ja apteekin toiminnasta. Sairaalamestarit vastaavat leirin lääkinnästä, joten tehtävään kuuluu viranomaisyhteistyötä ja turvallisuussuunnitelman laatiminen yhdessä palo- ja turvanmestareiden kanssa. 

Sauna- ja suihkumestari / Huolto (2)

Sauna- ja suihkumestarit suunnittelevat kyseiset palvelukokonaisuudet sekä niiden ylläpidon leirille.

Sähkömestari / Tekniikka (2)

Sähkömestarit vastaavat koko leirialueen sähkönjakelun ja sähköverkon suunnittelusta, toteuttamisesta, turvallisesta käytöstä ja purusta.

Tiedonhallintamestari, osa-alueiden tuki / Tiedonhallinta (1)

Osa-alueiden tuen tiedonhallintamestari keskittyy erityisesti Kajon eri osa-alueiden tiedonhallintatarpeisiin vastaamiseen. Tiedonhallintamestari huolehtii mm. leirin tekemiseen tarkoitettujen järjestelmien syötekanavien luomisesta ja niiden jalkauttamisesta osa-alueille.

Tiedonhallintamestari, osallistujapalveluiden tuki / Tiedonhallinta (1)

Osallistujapalveluiden tuen tiedonhallintamestari keskittyy erityisesti osallistujapalveluiden tiedonhallintatarpeisiin. Tiedonhallintamestari huolehtii leirin päätoimiston ja alaleirien palvelupisteiden tiedonhallinnan suunnittelusta ja rakentamisesta yhdessä Osallistujat-osa-alueen osallistujapalvelumestareiden kanssa.

Tilannekeskusmestari / Turvallisuus (1)

Tilannekeskusmestari vastaa Kajon turvallisuuden viestiliikenteestä ja tiedonkulusta ympäri vuorokauden. 

Tilannekuvamestari / Tiedonhallinta (1)

Tilannekuvamestarin johtaman tiimin vastuulla on rakentaa puitteet leirin tilannekuvan seuraamiselle, kehittää kanavat tiedon keräämiseen tilannekuvaa varten sekä miettiä keinot tilannekuvan muutoksiin reagointiin. 

Turvan mestari / Turvallisuus (2)

Turvan mestarit vastaavat leirin järjestyksenvalvonnan ja liikenteenohjauksen suunnittelusta ja toteutuksesta. 

Työkonemestari / Huolto (1)

Työkonemestari tukee ryhmiä rakennuskoneillaan ja kalustollaan.

Vesimestari / Tekniikka (2)

Vesimestarit vastaavat juomaveden jakelusta, keittiön käsienpesuvedestä, puhtaan veden jakelusta keittiöillä, keittiön kuumasta vedestä ja tiskivesien jakelusta ja viemäröinnistä. Vesimestarit vastaavat myös vesien rakenteista, käsittelystä mm. suihkuilla ja WC:iden käsienpesupisteillä. Lisäksi vesimestarit vastaavat järvivesijärjestelmän rakentamisesta ja suihkun kuuman veden järjestelyistä.

Vesiturvamestari / Turvallisuus (1)

Vesiturvamestari vastaa vesiturvallisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta leirillä sekä toimii uinninvalvojien esimiehenä.

Ympäristömestari / Huolto (2)

Ympäristömestarin vastuulla ovat erilaisten jätejakeiden poistot alueelta. Näitä ovat biojäte, energiajäte, sekajäte ja käymälät. Pestiin kuuluu olennaisena osana ympäristöpuolen lupaprosessit ja kestävän kehityksen huomioiminen toiminnassa.

RESURSSIN PESTIT

Analyysimestari / Analyysi ja palaute (1)

Analyysimestari vastaa ennen leiriä tarvittavan tiedon ja datan analysoinnista ja visualisoinnista. Leirin aikana analyysimestari vastaa leirinaikaisen analytiikan ja sen tarpeen suunnittelusta.

Controller / Talous (5)

Controller vastaa oman osa-alueensa budjetoinnista, talouden seurannasta ja raportoinnista sekä laskujen tarkastuksesta ja hyväksymisestä.

Hankintajärjestelmäasiantuntija / Tavara & Toimitus (1)

Hankintajärjestelmäasiantuntija toimii yhtenä Kajon hankintajärjestelmän pääkäyttäjänä ja vastaa järjestelmän käyttökoulutuksesta sekä toimii järjestelmäasiantuntijana.

Hankintamestari / Tavara & Toimitus (1)

Hankintamestarin vastuulla on Kajon tavaroiden ja palveluiden keskitetyt hankinnat ja hajautettujen hankintojen tietojen kerääminen, hankintalupien myöntäminen sekä tilauksien ja reklamaatioiden käsittely.

Ilmastoekspertti / Vastuullisuus ja kumppanuus (1)

Ilmastoekspertti osallistuu liikennevalomallin kehittämiseen ja suunnitteluun sekä sen käyttöön ja vastaa ilmasto- sekä ympäristönäkökulmien huomioimisesta työkalussa ja Kajolla.

Johtajahuoltomestari / HR (2)

Johtajahuoltomestari vastaa laadukkaan ja elämyksellisen johtajahuollon järjestämisestä Kajolle. Johtajahuolto vastaa arviolta 6000 aikuisen ja vaeltajan huoltamisesta.

Jälleenmyyntimestari / Tavara & Toimitus (1)

Jälleenmyyntimestarin vastuulla on Kajolle hankittujen tavaroiden jälleenmyyntiprosessin suunnittelu, koordinointi sekä käytännön toteutus.

Kiittämismestari / HR (1)

Kiittämismestari vastaa leirillä pestissä toimivien aikuisten ja vaeltajien laadukkaasta kiittämisestä. Kiitettäviä on arviolta 6000 (+4000 samoajaa). Pesti on hieno tilaisuus päästä ideoimaan ja toteuttamaan kiittämissuunnitelmia alusta alkaen. 

Kumppanuuksien verkostomestari / Vastuullisuus ja kumppanuus (1)

Kumppanuuksien verkostomestari kontaktoi uusia kumppaneita, sekä auttaa tiiminsä kanssa organisaation sisällä kumppanuuksien hallinnassa, solmimisesta ja hoitamisessa.

Kumppanuuskylämestari / Vastuullisuus ja kumppanuus (1)

Kumppanuuskylämestari vastaa kumppanuuskylän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä vastaa kylän ylläpidosta leirin aikana.

Kutsuvierasmestari / Vierailut (1)

Kutsuvierasmestari vastaa kutsuvieraiden leirikokemuksen suunnittelusta ja organisoinnista.

Logistiikkamestari / Tavara & Toimitus (2)

Logistiikkamestarin vastuulla on Kajon ulkoinen ja sisäinen tavaralogistiikka, sisäinen henkilölogistiikka sekä näihin liittyvien prosessien suunnittelu ja johtaminen yhdessä pestiparin kanssa.

Palautemestari / Analyysi ja palaute (1)

Palautemestari vastaa palautteen keräämisestä ennen leiriä sekä leirin aikaisen palautteenkeruun suunnittelusta.

Pestimestari / HR (2)

Pestimestarin vastuulla on luoda ja ylläpitää Kajon pestausjärjestelmää: tulevien rekrytointikierrosten suunnittelu, pestiläisten budjetointi osa-alueiden käyttöön, perehdytys- ja pestausohjeiden päivittäminen sekä exit-prosessin laatiminen.

Samoajapestimestari / HR (1)

Samoajapestimestarin tehtävänä on suunnitella ja organisoida samoajien pestien toteutuminen Kajolla. Samoajapestimestari vastaa arviolta 4000 samoajan pesteistä.

Tasavertaisuusekspertti / Vastuullisuus ja kumppanuus (1)

Tasavertaisuusekspertti osallistuu liikennevalomallin kehitykseen ja suunnitteluun sekä sen käyttöön ja vastaa sosiaalisen kestävyyden eli tasa- ja yhdenvertaisuuteen liittyvien näkökulmien huomioimisesta työkalussa ja Kajolla.

Varastomestari / Tavara & Toimitus (1)

Varastomestari vastaa leirin keskusvaraston toiminnasta. Varastomestarin vastuulla on Kajon tavaroiden varastointiprosessin sekä varastoinnin toteutuksen suunnittelu, koordinointi ja käytännön organisointi.

Vastuullisuuden liikennevalomestari / Vastuullisuus ja kumppanuus (1)

Vastuullisuuden liikennevalomestari johtaa vastuullisuuden liikennevalomallin kehitystä ja Kajon sisäistä vastuullisuustyötä.

Vastuullisuuden raportointimestari / Vastuullisuus ja kumppanuus (1)

Vastuullisuuden raportointimestari vastaa vastuullisuus- ja kumppanuusviestinnästä.

Vierailukyytimestari / Vierailut (1)

Vierailukyytimestari vastaa vierailupäivän ja kutsuvieraiden leirille saapumisen ja leiriltä lähtemisten koordinoinnista.

Vierailupäivämestari / Vierailut (1)

Vierailupäivämestarin vastuulla on vierailupäivän suunnittelu ja organisointi.

SEPOILLE SOPIVIA PESTEJÄ

Sepot ovat seurakunnan työntekijöitä, joiden vastuualueeseen kuuluu partiotyö. 

Pesti-ilmoituksia laatiessamme olemme miettineet, mitkä pesteistä ovat erityisen sopivia sepoille. Jotta kaikkia pestejä ei tarvitse kahlata läpi, on tähän alle listattu ne eri osa-alueiden pestit, jotka meidän mielestämme ovat osaamistarpeiltaan erityisen sopivia sepoille. Näitä pestejä ovat:

Kasvatus: Pop-up-ohjelman henkimestari
Osallistujat: Alaleirimestari
Palvelut: Henkisen turvallisuuden mestari
Resurssi: Varavoimamestari (aukeaa hakuun myöhemmin)

Kuva: Harri Halmejärvi

Kajon saavat aikaan vapaaehtoiset

Kajon leirin toteuttavat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Osa meistä on ollut partiossa vuosikaudet, osa liittyy mukaan aloittaessaan Kajolla pestissä. Toisilla on vankka kokemus suurleirin rakentamisesta metsään, toiset tutustuvat järjestelyihin ensimmäistä kertaa. Yhteistä kaikille on halu tehdä Kajosta mahtava leiri lapsille ja nuorille. Projekti on vauhdissa, tervetuloa mukaan! Katso avoimet pestit tai lähetä avoin hakemus.

Kajo on Suomen paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoisen kanssa sovittua rajattua tehtävätonttia kutsutaan pestiksi. Pesti Kajolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, mutta myös laatua, oppimista, kasvamista ja uusia asioita. Kajoa ei tehdä pelkästä velvollisuudentunnosta. Vaikka tavoitteena on mahtava leiri kohderyhmälle (12-22 -vuotiaat), myös jokaisen tekijän kokemus projektista tulee olla antoisa.

Elämäntilanteet muuttuvat, pesti Kajolla elää sen mukaan. Jokaisella on oikeus sen kokoisiin pesteihin, joita hän haluaa tehdä ja pystyy muun elämäntilanteensa huomioiden hallitsemaan. Myös aikuisten pesteissä tulee toteutua itsensä kehittäminen ja nousujohteisuus.

Kajolla pestaamme avoimesti

Kaikki Kajon pestit tulevat näille sivuille julkiseen hakuun. Niihin voi kuka tahansa partiolainen tai partiolaiseksi haluava hakea. Kaikki hakijat huomioidaan tasapuolisesti riippumatta siitä, kuinka aikaisin on liikkeellä, kuka tuntee valmiiksi kenet tai kuinka valmiita suunnitelmia hakijoilla on. Jos pesti kiinnostaa, hae ihmeessä mukaan! Jos et tule valituksi juuri hakemaasi pestiin, yritetään yhdessä löytää sinulle sopiva kiinnostava pesti.

Tervetuloa myös ei-partiolaiset!

Kajon leiriprojekti on mainio mahdollisuus aloittaa partioharrastus. Osassa pesteissä aiempi partiokokemus on tarpeen, mutta samoin löytyy pestejä, jotka sopivat hyvin uudelle tai tauon jälkeen palaavalle partiolaiselle. Jos löydät mieleisen pestin ja pähkäilet sen soveltuvuutta tuoreelle partiolaiselle, ole yhteydessä pestaajaan, joka mielellään juttelee asiasta lisää.

Partiota voi käydä kokeilemassa kolme kertaa ilman, että liittyy heti jäseneksi. Kajon päällikkö-, mestari- tai kymppipestejä ei pysty toteuttamaan kolmen kokoontumisen aikana, eli ne on tarkoitettu partiolaisille – uusille tai vanhoille. Tervetuloa partiolaiseksi!

Kuva: Janne Seppänen

Kajon pestinimikkeiden logiikka

Kajolla pestin koosta kertoo sen titteli. Pestit karkeasti suurimmasta pienimpään: johtaja, päällikkö, mestari, kymppi, ekspertti, tekijä. Jokaisen pesti on yksilöllinen, eikä siihen käytettyä panosta pysty absoluuttisesti päättelemään titteleistä.

Johdettavien määräVastuuPestin tyypillinen kestoTittelin loppuosa kertoo vastuustaJohdettavan ihmisjoukon nimi
JohtajaSatojaOsa-alueen lisäksi koko leiristä3 vuotta-johtajaOsa-alue (esim. resurssi)
PäällikköKymmeniä-satojaHuomattava taloudellinen ja henkinen, suunnitteluvastuu laajasta kokonaisuudesta yhden osa-alueen sisällä2 vuotta-päällikköRyhmä (esim. talousryhmä)
MestariKymmeniäVastuu useamman tiimin/kokonaisuuden toiminnasta1,5 vuotta-mestariTiimi (esim. rahatiimi)
KymppiUseitaVastuu tiiminsä/kokonaisuutensa toiminnastaAlle vuoden-kymppi
EksperttiEi johdettaviaVastuu omasta, tiettyä osaamista vaativasta tehtävästä, sisältää tyypillisesti suunnitteluaYli vuodentehtävää kuvaava titteli, esim. kaavoittaja tai valokuvaaja
TekijäEi johdettaviaVastuu omasta tehtävästä, ei tyypillisesti vaadi suunnitteluaPesti leirilläei titteliä
Kajon tittelit suuntaa-antavasti

Pestausten aikataulu

Kajon pestit on tarkoitus julkaista haettaviksi ryppäinä. Näitä ryppäitä on n. kolmen kuukauden välein, pois lukien tauko kesällä 2021.

  • Päälliköt pestataan elo-syyskuussa 2020
  • Mestareiden pestit tulevat hakuun vuodenvaihteessa 2020-2021
  • Kymppien pestit tupsahtavat haettavaksi näillä näkymin alkysyksystä 2021
  • Tekijöiden pestit tulevat hakuun loppuvuodesta 2021
  • Eksperttejä haetaan pesteihin vaihtelevasti läpi projektin
Kuva: Joel Forsman

Heräsikö kysymyksiä?

Osa-alueiden johtajat osaavat vastata parhaiten tiettyä aihetta koskeviin kysymyksiin. Yleisesti pestauksesta ja aikatauluista voit kysyä myös osoitteesta hr@finnjamboree.fi.

Tule tekemään Kajosta loistava!